onsdag den 22. juni 2011

Spanien protester: "Vi oensker forandring«

21 maj 2011
Demonstranter har været camping på Puerta del Sol i en uge

Titusinder af spanske demonstranter fortsætter med at trodse et forbud fra regeringen, som camping ud natten over i et torv i hovedstaden, Madrid.

De protesterende er vred på regeringens økonomiske politik og har besat Puerta del Sol område af byen for den seneste uge.

Her læsere i Spanien beskrive scenen ved protester og deres reaktion på demonstrationerne.

Carlos Gomez, Madrid

Dette er et historisk øjeblik. Tusindvis af mennesker er blevet camping i Sol siden sidste søndag uden flag eller tilknytning til nogen part.

Fortsætte med at læse hovedhistorien "Start Citat

Disse protester er ikke kun om arbejdsløshed. De er omkring den uretfærdige politiske situation, der eksisterer i Spanien "

Milena Almagro GarciaMadrid

Unge, ældre, familier, det gør ikke noget.

Alt er organiseret. Der er telte til at placere dine forslag til bevægelse.

Der er telte med mad, hvor folk giver til de campister, telte med politiske debatter, selv en for børnepasning.

Vi er ikke bare beder om job. Vi beder om en ændring i det politiske system.

Vi har ingen anden mulighed end at stemme for de to største partier i Spanien, som er mere eller mindre det samme. De er ude af stand til at løse ethvert problem, det er bare en rede af korruption.

Vi er trætte. Kort sagt, ønsker vi et fungerende demokrati. Vi ønsker en ændring.

Milena Almagro Garcia, Madrid

Disse protester er ikke kun om arbejdsløshed.

De er omkring den uretfærdige politiske situation, der eksisterer i Spanien.

Vi protesterer mod den politiske situation, der tillader mere end 100 mennesker, der er anklaget for korruption i hele landet til at stå i det næste valg.

Desuden handler det om valgloven i Spanien, som har en stemme computing-system, der gavner de store politiske partier, der forlader de små uden nogen valg for at opnå nogen succes.

Emilio Benitez, Madrid
Demonstranter har trodset et forbud mod lejr ud natten over i hovedstaden

Jeg synes, det er en skam, at den socialistiske regering Jose Luis Rodriguez Zapatero er således en ulovlig campingplads lige i hjertet af Madrid.

Det bryder alle demokratiske regler i dette land.

De fleste af de protesterende er naturligvis venstreorienterede ekstremister og anarkister, der ønsker at destabilisere det demokrati, tog så meget arbejde og tid at opnå.

Desuden er der ikke et eneste skilt blandt demonstranterne krævende job.

Paco, Valencia

Protesterne er ikke rigtig anti-regering, men snarere anti-store politiske partier, både den ene ved magten, og de vigtigste i opposition.

Det er en anti-kapitalisme, anti-marked fastslog samfund, anti-banker, anti-politisk korruption, anti-ikke demokrati, anti-forringede demokrati og pro-ægte demokrati protest.

Det er en protest, der ønsker en bedre, reel fremtid, ikke fremtiden, at regeringen eller partier i opposition synes at være i stand til at levere.

Det manifester og forslag er ganske venstreorienterede ideologisk, men ikke knyttet til noget politisk parti, fordi lige nu, gør de fleste af os ikke føler sig repræsenteret af dem.

Alberto, Madrid, Spanien

Den vigtigste grund til at være i Madrids Puerta del Sol er at vise vrede spanierne mod alle politiske partier for ikke at sortere i de problemer, vi har været lidt i år.

I stedet for at finde løsninger de vigtigste parter, PP og PSOE, tilbringer det meste af tiden kæmper med hinanden.

Folk i alle aldre føler nødvendigheden af ​​at udtrykke deres synspunkter på en anden måde end stemme, da denne traditionelle måde har ikke haft nogen effekt i de senere år.

Paula, Vigo, Spanien

Protesterne begyndte mod spanske valglov, som vi ønsker, at ændre.

Så andre bevægelser begyndte at deltage i, og mange politiske partier har forsøgt at gøre protesterne deres egne.

Men denne bevægelse er tilknyttet noget politisk parti overhovedet.

Der er unge mennesker, ældre, arbejdsløse, offentligt ansatte, pensionister, indvandrere, forkæmpere for lokale sprog, freelancere, højre-fløje og venstreorienterede alle deltager.

Det er en smuk bevægelse.

Mere om dette StoryRelated StoriesSpain demonstranter trodser rally ban21 maj 2011 EUROPEIn billeder: Spansk protests21 maj 2011 EUROPEEurozone i krise grafik - GDP12 maj 2011 BUSINESSSpain's arbejdsløse skynder sig at Germany03 februar 2011 EUROPE

Ingen kommentarer:

Loading...