tirsdag den 19. juli 2011

FBI maal \ 'scareware \' saelgere

Falske sikkerhedssoftware viser sig at være big business for nogle cyberkriminelle. Relaterede historier

En bande, der fik mere end $ 72m (£ 45m) peddling falske sikkerheds-software er blevet lukket ned i en serie af razziaer.

Koordineres af FBI, var de razziaer gennemført i USA, UK og seks andre lande.

Pengene blev gjort ved at sælge software, der hævdede at finde sikkerhedsrisici på pc'er, og derefter bad om penge til at løse den ikke-eksisterende problemer.

Den razziaer beslaglagt 40 computere, der bruges til at gøre falske scanninger og være vært for websider, der lokket folk til at bruge softwaren.

Omkring en million mennesker menes at have installeret den falske sikkerhedssoftware, også kendt som scareware, og overdraget op til $ 129 for deres kopi. Enhver, der ikke har betalt, men havde hentet koden blev bombarderet med pop-ups advare dem om den formodede sikkerhedsproblemer.

Razziaer gennemført i Letland som en del af angrebet på banden tillod politiet at få kontrol med fem bankkonti bruges til tragt kontanter til gruppen \ 's bagmænd.

Selvom der ikke anholdelser menes at have fundet sted under razziaer, sagde FBI de beslaglagte computere ville blive analyseret, og undersøgelsen ville fortsætte.

Den angreb på banden var en del af en international indsats døbt Operation Trident Tribunal. I alt blev razziaer i 12 nationer udføres for at forpurre to separate bander peddling scareware.

Den anden bruges bande mineret reklamer at narre ofre. Razziaer af lettiske politi på denne bande førte til arrestationen Peteris Sahurovs og Marina Maslobojeva, der hævdes at være dens operatører.

Ifølge FBI arbejdede parret deres fidus ved at foregive at være et reklamebureau, der ønskede at sætte annoncer på hjemmesiden for Minneapolis Star Tribune avis.

Når annoncerne begyndte at løbe, er parret angiveligt at have ændret dem til at installere falske sikkerhedsprogrammer på ofrenes \ 'maskiner, der efterlignede infektion med en virus. Mod betaling af et gebyr, den såkaldte infektion blev kureret. De, der betalte ikke fundet deres maskine var ubrugelig, indtil de udleveret kontanter.

Dette kneb menes at have givet et afkast på omkring $ 2 millioner.

\ "Scareware er bare en anden taktik, at cyber-kriminelle bruger til at tage penge fra borgere og virksomheder rundt om i verden, \" siger vicedirektør Gordon Sne af FBI \ 's Cyber ​​Division i en erklæring.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.

Ingen kommentarer:

Loading...