søndag den 13. marts 2011

Synd er Lovloeshed

I forlængelse af gårsdagens post vi vende os til 1 Johs. 3:4 - og de omkringliggende vers - men vers 4 i særdeleshed. \ "Enhver, der synder bryder loven, faktisk er synd lovløshed \." (NIV oversættelse) Den passage i almindelighed er ikke så meget en opfordring til ikke at synde, men snarere en forklaring om, at kristne (Guds børn) ikke synd. I vers 10 John fortsætter med at sige \ "Enhver, der ikke gør ret er ikke et Guds barn \". Slurk.
Men af særlig interesse er John's bevæger sig væk fra tanken om synd som »overtrædelse« eller bryder loven, at en af 'lovløshed'. Synd er at sige, at der ikke er nogen lov, er der ingen rigtigt og forkert, betyder det ikke ligegyldigt hvad du gør. Sammen med manden i lovløshed fra Thess er synd at sige "det gør ikke noget«.
Men i Johannes 'ord er det som om, Gud siger, \ "jeg er ikke for hængt op på detaljerne - men tro mig, der er en rigtig måde og en forkert måde, og jeg vil gerne have dig til at være på udkig efter det, og at være lydige mod det. \ "

1 kommentar:

Dex Mark sagde ...

The title, is simply one who does the difference. The sin is always something that we all want to avoid, but never got the chance to make it real.

Loading...